Tuesday, March 5, 2013

mama Tiuk! la peretele Tiuk!

mă întreba poeta Sabina Comșa în interviul despre CenaKLUb Tiuk! dacă părinților le-ar plăcea să vină la un CenaKLUb TIUK... dar mai bine caut întrebarea decît s-o povestesc:

"Ştiu că ambii părinţi au fost profesori de limba şi literatura română. Credeţi că ei ar fi vrut să participe la CenaKLUb TIUK? Ce întrebare credeţi că le-ar adresa ei tinerilor scriitori?
- Tata ar fi vrut şi ar fi participat activ la întîlnirile Tiuk!, sunt sigur de asta; dar din păcate nu mai e posibil aşa ceva. Da, el ar fi pus cele mai incomode întrebări posibile, nu pentru că nu-i plăceau postmoderniştii, din contră, el era un 70-ist care citise cam tot ce s-a publicat (şi mai mult de atît), dar aşa era el – îi plăcea să te încerce, să te pună în cea mai incomodă situaţie şi se pricepea la asta al dracului de bine. Frate-meu a făcut un fel de concurs de înjurături cu prietena lui (între două cenacluri, cum ar veni); totul a fost OK pînă au cam terminat înjurăturile obişnuite şi el a trecut la înjurăturile lu’ tata. Atunci fata a cedat şi a izbucnit în plîns:)). Tata n-ar fi înjurat la cenaclu, fireşte, dar caracterizările, epitetele şi ironiile lui puteau fi mult mai dure(roase) decît înjurăturile la care fata aia a început să plîngă. Mama poate că va veni la o întîlnire, mi-ar fi plăcut dacă ar fi ajuns la una din întîlnirile de la Chişinău şi ar fi putut ajunge la FesTiuk şi ea, şi frate-meu, dar nu s-a prea circulat între ani între ţările surori, însă cînd va veni la Braşov poate că voi organiza o întîlnire Tiuk!, să vadă ce face fiu-so duminică seara la club."

Păi, iată, mama a ajuns la peretele Tiuk! din Rockstadt, era sîmbătă și duminică, exact cînd am avut CenaKLUb TIUK nr. 20, a trebuit să se întoarcă acasă, o așteptau elevii, cîinele, motanul...

da, tata a ajuns, cumva, duminică...

No comments:

Post a Comment