Tuesday, November 18, 2014

Din jurnalul lui Alexei Vakulovski, azi, da-n alt an




18 noiembrie 2003
Am aflat astăzi că St.Cr. şi An.O. au croit-o spre Moscova. Cică acolo şoferii de KAMAZ primesc cîte 700 de dolari pe lună. De la Saşa informaţia. El a rămas cu bunică-sa din partea mamei, pe care au adus-o duminică sau luni. Căci Lida a zburat spre Italia. A sunat şi le-a spus că încă nu şi-a găsit de lucru. Aşa că S. a rămas cu bunică-sa, pe care o mai văzuse doar de cîteva ori în viaţa sa. Om aproape independent. Cum termină clasa a V-a, se apucă de numărat banii pe care-i vor aduce babacii. Griji.
            Iar cei din Chişinău mor de bucurie că cei din Moscova le-au adus un proiect de federalizare a necuprinsei noastre ţări. Ei vin cu idei de care n-a mai văzut nimeni nici în vis, iar noi le trimitem sclavi, care, altfel, nici nu prea au ce face aici, în casa lor, care scîrţîie din toate mădularele şi pe care vor s-o ridice din nou, dar fără să-i pună o temelie de nădejde. În locul ei – mai multe jertfe. Cît mai multe. Este de unde.
            Iar Saşa le spune colegilor săi ce are să-i aducă părinţii cînd se vor întoarce acasă, la vară. Iar colegii nu-l cred, căci şi părinţii unora din ei s-au dus. Cu o vară, două, trei mai înainte…

No comments:

Post a Comment