Tuesday, January 27, 2015

Din jurnalul lui Alexei Vakulovski, azi, da-n alţi ani



27 ianuarie 2003
Cuvîntul „bărbat” nu înseamnă altceva decît „purtător de barbă”.
***
            Acta, non verba. (Fapte, nu vorbe).
***
            Mi-a spus finul Iurie că fina Elena i-a povestit că bătrînica de care îngrijeşte ea (în Italia) se laudă la toţi că sluga ei e cu studii superioare făcute în Uniunea Sovietică.
            În fiecare zi o pune să-i povestească cîte ceva din istoria Italiei. Elena re profesoară de istorie…
***
            Nu există nefericire pentru imbecili.
***
            Dinozaur – şopîrlă teribilă.
***
            Johann Gutenberg a inventat tiparul în anul 1450 şi prima carte tipărită a fost Biblia în limba latină.




27 ianuarie 2004
Victor Malancea trebuia să joace duminică (sîmbătă?) la nunta fiului său, Alexandru. Dar ninsoarea abundentă l-a ţintuit acasă. Şi părinţii nurorii lor au fost opriţi de ninsoare. Deoarece comanda fu făcută la un restaurant din Chişinău şi localul, masa fuseseră plătite deja, tinerii cu prietenii lor, însoţiţi de nuni, au celebrat nunta. Au comunicat cu părinţii prin telefon.
            - Eu, socrul cel mare, Victor Malancea, pun pe masă X lei şi un cadou de Y lei, porni masa cea mare socrul cel mare. Şi ceilalţi meseni, adunaţi la el acasă cu scopul de a pleca la nuntă, la Chişinău, au continuat în acelaşi ton. Cu natura nu te joci.
***
            Papagalul lui Churchill are 104 ani şi continuă să-l înjure pe Adolf Hitler şi pe nazişti. L-a învăţat să înjure chiar Churchill, premierul britanic.





27 ianuarie 2006
Pasat a fost judecat şi închis la răcoare pe 10 ani. Acest Pasat a fost numit de către Lucinschi ministru al Apărării, apoi şef al SIS-ului.
Pasat a fost rezident al FSB-ului în Moldova.
Pasat a încercat să-l convingă pe Ilie Ilaşcu să organizeze lichidarea fizică a lui Iurie Roşca.
Kremlinul a cerut eliberarea lui Pasat în schimbul lui Ivanţoc şi Petrov-Popa.
În timpul războiului de la Nistru Pasat a deconspirat lista agenţilor moldoveni, livrînd-o serviciilor secrete din Rusia şi Transnistria. În urma acestor trădări, mulţi ofiţeri ai Serviciilor de Informaţii şi Securitate ai R. Md au fost asasinaţi sau răpiţi (grupul Ilaşcu etc.).

No comments:

Post a Comment